Gi barna i nabolaget ditt god sikt på skoleveien!

Fri sikt til skolestart - Klikk for stort bilde

Har hekken blitt for høy i sommer? Høy hekk i veikryss og små barn på vei til skolen kan være en dårlig kombinasjon. Nå drar vi i gang en hekkedugnad for å gjøre skoleveier gjennom Vestfolds nabolag trygge til skolestarten.

Snart skal hundrevis av barn ut på skoleveiene igjen, og mange for første gang. De minste er vanskelige å få øye på i trafikken, og særlig om det er høye busker og hekker langs skoleveiene. Derfor oppfordrer Holmestrand kommune hageeiere til å sjekke høyden på hekken og klippe hvis den hindrer god sikt for barna.

Over 30 % av alle drepte og hardt skadde i Vestfold er gående eller syklende. Mange av disse ulykkene skjer på grunn av dårlig sikt, og derfor ber vi alle hageeiere om å ta en hekke-sjekk nå  før skolestart.

Har du busker og hekker som er høyere enn 80 cm der hagen din vender ut mot offentlig vei, bør de klippes. Da bidrar du til fri sikt for alle skolebarn, og reduserer sjansen for ulykker.

Ta hekke-sjekken i hagen din i dag! Gartnere mener at august faktisk er en fin måned å klippe ned busker og hekker, så det er ingen grunn til å vente. Takk for at du bidrar til å gi barna i nabolaget ditt god sikt på skoleveien!

Les mer på Vestfold fylkeskommune sin nettside