Museer

Det er fire historiske besøkssteder i Holmestrand:

  • Aluminiummuseet
  • Holmestrand museum
  • Olav Duuns forfatterhjem
  • Reidvin-tunet

Holmestrand har en rik historie, blant annet som kystby. Det maritime versus innlandets skogsområder med gamle stier, klovene som forbinder sentrum med fjellet, byr til sammen på mange spennende historiske fortellinger og materialer.

Noen få personer som en gang levde og jobbet i Holmestrand, har blitt nasjonale eller internasjonale anerkjente kunstnere. For å nevne noen: Olav Duun, Harriet Backer, Agathe Backer Grøndahl og Kåre Holt.

Aluminiummuseet. Videreforedling av aluminium har en lang historie i Holmestrand. Aluminiummuseet ønsker å formidle aliminiumforedlings utvikling og produkthistorie, men også hvor viktig arbeideren er i denne sammenheng.

Holmestrand museum viser byens utvikling og hvordan borgere bodde i tidligere tider. Egen sjøfartsavdeling med vekt på seilskutene som var grunnlaget for byens utvikling på attenhundretallet.

Olav Duuns forfatterhjem Forfatteren Olav Duun bodde i huset fra 1914 til sin død i 1939, og mesteparten av hans litterære verker ble til her.

Reidvin-tunet består av den gamle Ramberg skole (innredet som skolemuseum) og forfatteren Kåre Holts dikterstue «Rafnaberg».

Vestfoldmuseene er kommunens faglige samarbeidspartner på dette området.

Sist endret 25.09.2014