Vær Raus - psykisk helse på dagsorden

Verdensdagen for psykisk helse markeres den 10 oktober hvert år. Formålet er å øke kunnskapen og bedre holdningene til psykisk helse.

#VærRaus - Klikk for stort bilde

Verdensdagen for psykisk helse

Lokalt markeres verdensdagen for psykisk helse innenfor et tidsrom på tre uker. Årets lokale markering er et samarbeid mellom Mental helse Holmestrand/Hof, Landsforening for pårørende innen psykisk helse og Holmestrand kommune.

Lokal markering på biblioteket

Årets lokale markering vil foregå på Holmestrand bibliotek 15 oktober fra kl. 18. Tema for årets markering er: «Vær raus». Raushet handler om å akseptere at vi er ulike - raushet har makt til å styrke alle relasjoner.

Polfarer og foredragsholder Steffen Dahl er invitert

Steffen Dahl begynte allerede som liten unge å drømme om å bli polfarer. Etter å ha jobbet 18 år som konsulent og leder, bestemte Steffen seg for å gjøre alvor av drømmen. Han sa opp jobben, pakket sekken og begynte reisen. Han gikk alene både til Nordpolen og Sørpolen – en fysisk og mental kraftprøve av de store. Men den vanskeligste reisen begynte først etter hjemkomsten. Plutselig ble frykten for å gå på butikken større enn frykten for å møte isbjørn i 30 minusgrader. Flere år med angst og depresjoner fulgte. Nå har Steffen lært seg hvordan hverdagen kan takles. Hvordan han klarte dette vil han dele med alle i foredraget Tankemester. Det blir også vist bilder og video fra turene.

Musikkgruppa «Psykisk helse Holmestrand» vil stå for underholdning før og etter foredraget. Markeringen er åpen for alle, kom og bli med på å skape et rausere lokalsamfunn.

Om verdensdagen:

• 10. oktober hvert år.
  • Vi har alle en psykisk helse.
  • Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse.
  • Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse.

Se plakat for markeringen av verdensdagen for psykisk helse  (PDF, 521 kB)