Podcasten «Unge søkende» lanseres 1. oktober

Bilde av radio og mikrofon - Klikk for stort bildeBilde av radio og mikrofon

Arbeidssøkende ungdom fra Talenthuset ved NAV Sande og Holmestrand har utviklet podcasten «Unge søkende» og slipper nå første episode: «Ny som arbeidssøker».

Gir arbeidssøkende konkrete tips

Hensikten med å utvikle podcasten* «Unge søkende» er å gi unge arbeidssøkende konkrete tips om hvordan søke jobb og hvordan de skal forholde seg til NAV. Podcasten er utviklet av og med de arbeidssøkende unge selv og flere episoder er planlagt sluppet før jul. Hver mandag ettermiddag møtes ungdommene fra Talenthuset i studio 1915 i Holmestrand. Her har Arnstein Øverland introdusert de unge i hvordan det er å jobbe i et studio, og om de mange ulike oppgavene som må utføres for å produsere god radio.

Unge søkende får mye oppmerksomhet

Podcasten «Unge søkende» har allerede fått mye oppmerksomhet. Den 20. august 2018 var NRK opp i studio 1915 i Holmestrand for å lage en reportasje om podcasten.  Under kronprinsparets besøk i Holmestrand den 4. september fikk de også informasjon om hva som skjer i regi av Talenthuset og hva som var hensikten med podcasten; å gi unge arbeidsledig konkrete tips om hvordan søk jobb og hvordan forholde seg til NAV. Haakon og Mette Marit tok seg god tid, lyttet og stilte spørsmål. De fikk høre et utdrag av podcasten og var synlig imponert over arbeidet.

Du kan høre podcasten her (episoden slippes kl. 17.00 1. oktober 2018)

*En podcast er en lydfil som er lagt på nettet, ofte med en serie av utgaver, som det er mulig å spille av og høre på. Podkasting betyr at du kan laste ned og høre en spesiell sending eller et program på mobiltelefonen eller andre steder når du vil.